Een kunstcollectie aanleggen

Wat is er nu mooier dan het aankleden van een ruimte met unieke kunst? Overweegt u om een kunstcollectie aan te leggen? Waar let u dan precies op? En hoe gaat dat in zijn werk? Persch Art helpt u graag op weg met een paar belangrijke tips.

  1. Kijk en leer. Doe research. Besteed tijd aan het opdoen van informatie over datgeen waar u naar op zoek bent. Hoe beter u op de hoogte bent van een bepaald onderwerp des te comfortabeler u zich voelt bij de aanschaf. Door wat tijd te besteden aan het zoeken en leren, ontwikkelt u oog voor wat u leuk vindt en leert u sneller te vertrouwen op uw eigen mening.
  1. Luister naar uw hart. De beste reden om een ​​kunstwerk te kopen, is omdat het u aanspreekt. Iedereen heeft zijn eigen mening over wat ‘goede kunst’ is, en trends zullen in de loop van de tijd veranderen. Koop daarom nooit iets waar u geen goed gevoel bij heeft.
  1. Koop alleen originelen. Hoewel het goedkoper en gemakkelijker is om een ​​commercieel geproduceerde kunstprint te kopen in een woonwinkel, doen reproducties van een kunstwerk zelden recht aan de kleuren, diepte, details en texturen van het origineel. Alleen origineel werk is waardevast.
  1. Verzamel ook werk van levende kunstenaars. Het aanschaffen van werken van hedendaagse kunstenaars kan zeker voldoening geven. U steunt de carrière van een levende kunstenaar, wiens ontwikkeling u in de daaropvolgende jaren kunt volgen. Stap in op het moment dat de kunstenaar nog redelijk onbekend is, wie weet groeit deze kunstenaar uit tot een internationale bekendheid.
  1. Wees niet bang om te mixen. Een eigen en misschien uitgesproken smaak hebben is goed, maar dat hoeft niet te betekenen dat u zich alleen maar op dat genre focust. Probeer open te staan ​​voor nieuwe artiesten en stijlen. Dit helpt u bij het opbouwen van een interessante, gevarieerde collectie.
  1. Ken uw budget. Ken niet alleen uw budget, maar houd u er ook aan. Interessante werken zijn verkrijgbaar in een reeks van prijzen, financiële stress is dus niet nodig door meer uit te geven dan u zich kunt veroorloven.

  1. Documenteer. Noteer interessante ontdekkingen die u doet over een kunstenaar of werken waarin u geïnteresseerd bent en houd schriftelijke gegevens bij van elk werk dat u aanschaft. Denk aan de prijs, de aankoopdatum, de plaats waar u het hebt verworven, de titel van het werk, de naam van de artiest en relevante informatie vanuit de media. Bewaar ook zeker uw aankoopbonnen.
  2. Focus niet alleen op het investeringspotentieel. Een deel van het rendement is namelijk ook het genieten van de opbouw van uw collectie. Beschouw dit dan ook als een prachtige hobby.
  1. Laat u professioneel adviseren. Zeker als de aanschafwaarde significant is het verstandig een adviseur erbij te betrekken. Zo minimaliseer je het risico om een vals werk of reproductie aan te kopen.

Denkt u er klaar voor te zijn en wilt u graag professionele begeleiding bij de aankoop van uw kunstcollectie? Neem contact op met onze Art Advisor via info@persch-art.com

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.