Kunstenaar in de spotlights: Mauro Bonaventura

Mauro Bonaventura werd in 1965 geboren in Venetië. Op zijn achttiende begon hij, met een diploma elektronica op zak, aan zijn eerste baan bij een Venetiaanse glasoven. Daar leerde hij alle technieken van glasblazen en decoreren en ontwikkelde hij een passie voor het materiaal. In 1992 leerde hij de lampbewerkingstechniek van een vriend, dat hij steeds verder begon te ontwikkelen, totdat dit uiteindelijk zijn favoriete techniek werd.

Gefascineerd door de creatieve en artistieke aspecten van de glasblazerij, ontving hij in 2003 een diploma van het Liceo Artistico in Venetië, waar hij tekenen, schilderen en beeldhouwen studeerde, maar waar hij vooral zijn studie van de menselijke figuur uitbreidde.

Bonaventura’s werken zijn een weerspiegelingen van zijn interesses, zijn leven en zijn opleiding. Het zijn vaak ingewikkeld gevormde objecten, meestal bollen die zijn gemaakt door meestal willekeurige klitten van bochtige strengen gekleurd glas die doen denken aan elektrische circuits of takken van zenuwcellen. Vaak bevatten deze gekleurde kooien mannelijke of vrouwelijke lichamen, alleen of in paren, gracieus en harmonieus terwijl ze proberen los te komen van de verwarde filamenten.

Bij zijn veelgebruikte techniek  lampwork, ook wel flamework, worden staafjes glas gesmolten in een hete vlam van een speciale brander. Het gesmolten glas wordt rechtstreeks bewerkt tot bijvoorbeeld sieraden zoals kralen, hangers, oorbellen en bloemetjes, knikkers en andere voorwerpen.

Bonaventura’s werken lijken een bijna contrasterende spanning te ontketenen die enerzijds zijn figuren vastklampt aan en omhult met de veelkleurige snauwen die hen verstrikken en toch, anderzijds, de deuren opent naar een andere wereld, van een verre vrijheid, misschien de belangrijkste, die van ideeën en de geest.

Bekijk het aanbod van zijn collectie op www.persch-art.com/actuele-collectie

“Sculptor with a torch”

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.