Mauro Bonaventura

“Green Tower” (2019)

Beschrijving:

‘De groene toren’ van de Venetiaanse glaskunstenaar Mauro Bonaventura is een Futuristische sculptuur in een prachtig transparant groen glas. De in de vlam gevormde figuurtjes hebben elk hun eigen identiteit en suggereren ‘beweging’.

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

Mauro Bonaventura, Venetië 

MAURO BONAVENTURA, “Sculptor with a torch”
Mauro Bonaventura werd in 1965 in Venetië geboren.
In 1983, met een diploma elektronica op zak en tijdens het zoeken naar zijn eerste baan, begon hij te werken als leerling bij een Venetiaanse glasoven.
Vanaf dat moment begon hij de technieken van glasblazen en decoreren te leren en een passie voor het materiaal te ontwikkelen. In 1992, door zijn vriendschap met een ambachtsman die de lampbewerkingstechniek gebruikte, begon ook hij dit proces te gebruiken, dat nu zijn favoriete techniek is geworden.
Gefascineerd door de creatieve en artistieke aspecten van de glasblazerij, ontving hij in 2003 een diploma van het Liceo Artistico in Venetië, waar hij tekenen, schilderen en beeldhouwen studeerde, maar waar hij vooral zijn studie van de menselijke figuur uitbreidde.
Bonaventura’s werken zijn ongelooflijke weerspiegelingen van zijn interesses, zijn leven en zijn opleiding. Het zijn vaak ingewikkeld gevormde objecten, meestal bollen die zijn gemaakt door meestal willekeurige klitten van bochtige strengen gekleurd glas die doen denken aan elektrische circuits of takken van zenuwcellen.
Vaak bevatten deze gekleurde kooien mannelijke of vrouwelijke lichamen, alleen of in paren, gracieus en harmonieus terwijl ze proberen los te komen van de verwarde filamenten.
Lampwork of flamework. Bij lampwork oftewel flamework worden staafjes glas gesmolten in een hete vlam van een speciale brander. Het gesmolten glas wordt rechtstreeks bewerkt tot bijvoorbeeld sieraden zoals kralen, hangers, oorbellen en bloemetjes, knikkers en andere voorwerpen.
Bonaventura’s werken lijken een bijna contrasterende spanning te ontketenen die enerzijds zijn figuren vastklampt aan en omhult met de veelkleurige snauwen die hen verstrikken en toch, anderzijds, de deuren opent naar een andere wereld, van een verre vrijheid, misschien de belangrijkste, die van ideeën en de geest.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.