Ludwig Mies van der Rohe

“Mies van der Rohe, MR10 Josef Muller” (1927)

Beschrijving:

4 x Mies van der Rohe MR10 stoelen uit 1927, ontworpen voor de Weissenhofsiedlung, geproduceerd bij Josef Muller te Neukoln. Uitgevoerd met lederveren en nog niet in de later gebruikte corset bespanning, waar Thonet en Knoll mee werkten in hun latere producties. De Bauhaus ging oorspronkelijk over het ontwerpen van meubels onder architectuur, maar met snelle productiemethoden. De MR10 is daar een perfect voorbeeld van; men produceert het frame en middels de lederveren bij de rugleuning en onder de zitting, is de stoel heel erg snel geconstrueerd. De corset bespanning neemt veel meer tijd in beslag.

Kunstenaar: Ludwig Mies van der Rohe
Jaar: 1927
Formaat: 120 x 45 x 55cm
Categorie: Bauhaus

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969)

Ludwig Mies van der Rohe wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de internationale architectuur. Rohe heeft een minimalistische denkwijze, en dat ziet u terug in zijn prachtige ontwerpen. De ontwerper heeft zijn eerste ontwerp al op 20 jarige leeftijd mogen realiseren, hij ontwierp toen een huis voor de filosoof Alois Riehl. Dat was een succes, architect Peter Behrens geloofde in Mies van der Rohe en nam hem in dienst. Een volgend succes volgde snel, op 26 jarige leeftijd opende hij zijn eigen architecten kantoor in Berlijn.

De achterpootloze stoel was oorspronkelijk een idee van de Nederlandse ontwerper Mart Stam. Tijdens een diner met zijn collega’s deelde Mart Stam zijn tekeningen voor de prototypes. Maar Stam miste de financiële middelen om de ontwerpen verder uit te werken, dus Marcel Breuer ging verder op de ideeën van Stam. Maar ook Mies van der Rohe ontwierp een versie van de achterpootloze stoel, de MR10. Qua comfort en design de meest luxe versie van dit icoon uit de wereld van design.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.