Kunstenaar onbekend

“Anna Amiet in Oschwand garten” (1937)

Beschrijving:

Dit zeer bijzondere schilderij van ‘Anna Amiet im Oschwand garten’ is een prachtig werk, maar helaas kunnen we het monogram niet duiden. Maar het is geschilderd in de tuin van Cuno & Anna Amiet en de schilder moet dus toch nauw verwant zijn geweest aan de beroemde Zwitserse kunstenaarsfamilie. Het werk heeft een hoge kwaliteit en heeft alle kenmerken van Cuno Amiet, daarom trekken wij de conclusie dat het 1 van zijn leerlingen is geweest.

Kunstenaar: Onbekende signatuur, uit de kring van Cuno Amiet
Jaar: 1937
Formaat: 40 x 50cm
Categorie: Duits Expressionisme

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

School rond Cuno Amiet (Solothurn 1868 – Oschwand 1961) 

Cuno Amiet werd geboren in Solothurn op 28 mei 1868 en wijdde zijn hele leven aan kunst. Na het afronden van zijn studie studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten in München en vervolgde zijn opleiding met zijn vriend Giovanni Giacometti aan de Académie Julian in Parijs. In 1892 reisde hij naar het dorp Pont-Aven in Bretagne. Geïnspireerd door Paul Gauguin, Paul Sérusier, Roderic O’Conor, Paul Cézanne en Vincent van Gogh liet hij toon-op-toon academische schilderkunst vallen voor Divisionisme, waarbij hij kleur gebruikte als zijn belangrijkste uitdrukkingsmiddel. Toen Amiet in 1893 terugkeerde naar Zwitserland, ontmoette hij Ferdinand Hodler. Samen vormden ze de opkomst van Jugendstil in Zwitserland. In 1898 trouwde Amiet met dochter Anna Luder en ze vestigden zich in Oschwand, een dorp in Ober-Aargau in het kanton Bern. Ze bleven daar de rest van hun lange en gelukkige leven.

Op voorstel van Erich Heckel sloot Amiet zich in 1906 aan bij de groep expressionistische schilders die bekend staat als Die Brücke. Na de dood van Ferdinand Hodler in 1918 werd Amiet de toonaangevende schilder van Zwitserland en een culturele figuur die veel verder ging dan alleen degenen die geïnteresseerd waren in kunst. Oschwand, waar hij woonde en werkte, werd een ontmoetingsplaats voor de nationale en internationale kunstscene. De brand in het Glastpalast in München in 1931 kwam als een zware klap: 51 van zijn belangrijkste werken werden vernietigd. Amiet was niet ontmoedigd en probeerde de verliezen goed te maken met nieuwe werken. Cuno Amiet stierf in 1961 op 93-jarige leeftijd in Oschwand, waarbij hij een veelzijdig oeuvre achterliet.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.