Fauvistisch schilderij

“Irene” (1912)

Beschrijving:

Dit werk is helaas ongesigneerd, maar na veel recherche en de collectie waar dit werk uit vandaan komt, schrijven we dit werk toe aan Ernst Ludwig Kirchner. Dit bijzondere werk heeft fauvistische invloeden en is van de naam “Irene” voorzien. Het is bekend dat Kirchner veel studies maakte van modellen en deze niet signeerde, maar voorzag van de naam van het model. Ook de schaduwwerking in gearceerde lijnen in kleur is een kenmerk van het werk van Ernst Ludwig Kirchner. Prijs is aangepast omdat dit werk wordt toegeschreven, maar nog geen volledige erkenning heeft in dit stadium.

Kunstenaar: Ernst Ludwig Kirchner
Jaar: 1912
Formaat: 50 x 60cm
Categorie: Duits Expressionisme

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

Ernst Ludwig Kirchner (1880-1938)

De Duitse expressionistische kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner werd in 1880 geboren in Chemnitz. Hij volgde een architectuurstudie in Dresden en bezocht de kunstschool van Debschitz en Obrist in München. In 1905 behaalde Kirchner zijn architectendiploma. Op 7 juni 1905 behoorde Ernst Ludwig Kirchner met de kunstenaars Fritz Bleyl, Erich Heckel en Karl Schmidt-Rottluff tot de oprichters van ‘Die Brücke’. In 1910 werd Kirchner lid van de ‘Neue Secession’. Een jaar later verhuisde Kirchner naar Berlijn en ontmoette Erna Schilling. Bovendien richtte hij samen met Max Pechstein het MUIM-Institut op, waar op moderne wijze schilderonderricht werd gegeven.

In 1911 verhuisde Ernst Ludwig Kirchner naar Berlijn, de stad waar het in die tijd allemaal gebeurde. In de Duitse hoofdstad werd het stadsleven een belangrijk onderwerp. De Duitse kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner (1880-1938) maakte een groot aantal krachtige schilderijen. Het zijn beelden die je nooit meer vergeet als je ze eenmaal gezien hebt. Het Bergatelier is een van zijn laatste doeken. De kunstenaar maakte korte tijd later een einde aan zijn leven.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog meldde de kunstenaar zich vrijwillig aan voor militaire dienst. Tijdens de oorlogshandelingen kreeg hij een zenuwinzinking waarvan hij nooit meer geheel genas. Als gevolg hiervan bracht hij jaren door in sanatoria in Königstein in de Taunus en Stafelalp bij Davos. In 1938 pleegde Ernst Ludwig Kirchner zelfmoord in Frauenkirch-Wildboden bij Davos.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.