Joost de Jonge

“Est in arundineis modulatio musica ripis” (2020)

Beschrijving:

De schilderijen van Joost de Jonge(licht, ritmisch en sensueel) maken op het eerste gezicht een levendige, vanzelfsprekend geconcipieerde en toegankelijke indruk. Achter hun onmiddellijke aantrekkingskracht gaat echter een complexe filosofische en kunsthistorische werkelijkheid schuil. De werken zijn producten van een vrij doorwrochte redenering en worden opgedreven door diep doorleefde filosofische opvattingen, esthetische overwegingen en kunsthistorisch bewustzijn.

Kunstenaar: Joost de Jonge
Jaar: 2020
Formaat: 140 x 170cm
Categorie: Neo-Modern

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

Joost de Jonge (44)

Joost de Jonge (1975) is een veel geëxposeerde Nederlandse kunstenaar met werk in een breed scala aan internationale collecties. Er werden solotentoonstellingen van zijn werk georganiseerd in Almería Spanje, bij AM-Gallery, Vromans Gallery in Friesland, Nederland, Bill Lowe Gallery in Atlanta, Georgia en bij Alexander Salazar Fine Art in San Diego, Californië. Verder nam hij deel aan vele duo- en groepstentoonstellingen en aan kunstbeurzen in Milaan en Bologna (ARTE Fiera Bologna), met Galleria Studio Legale, om er maar een paar te noemen.

Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ‘s-Hertogenbosch, en aan de Universitat de Barcelona, ​​en behaalde zijn BFA in de schilderkunst cum laude aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, gevolgd door een kunstenaarsresidentie aan de Fundación. Culturele Knecht-Drenth in Callosa d’en Sarrià, Spanje. Hij was gastdocent aan de VU in Amsterdam (beeldende kunst en de Amerikaanse dichter, MA) en sprak over zijn ekphrasis-project.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.