Leo Gestel

“Abstract Expressionisme” (1920)

Beschrijving:

Dit specifieke werk, “Abstract Expressionisme” is afkomstig uit Amerika en is eigendom geweest van de New Yorkse galeriehouder Samuel Kootz. Hij was een kunsthandelaar en auteur in New York City, wiens Kootz Gallery een van de eersten was die abstracte expressionistische kunst verdedigde en tevens diegene die Picasso naar Amerika haalde. Hoe het ooit in zijn collectie is gekomen is helaas onbekend ? Gesigneerd door de kunstenaar, olie op masonite. Nieuw ingelijst.

Kunstenaar: Leo Gestel
Jaar: 1920
Formaat: 72 x 95cm
Categorie: Abstract Expressionisme

Wanneer u interesse heeft in dit werk, kunt u contact opnemen met Sjoerd Schepman via sjoerd@persch-art.nl.

Leo Gestel (Woerden 1881 – Hilversum 1941)

De Nederlandse schilder, tekenaar en lithograaf Leo (Leendert) Gestel volgde eerst een opleiding tot tekenleraar. In 1903 besloot hij autonoom kunstenaar te worden. Leo Gestel was een leerling van August Allebe en Van der Waay. Uiteraard viel het leven als vrije kunstenaar niet mee, dus verdiende Leo Gestel een centje bij als illustrator voor boeken en kranten. Bovendien heeft hij zijn leven lang reclameopdrachten uitgevoerd. Leo Gestel reisde veel en kende vele kunstenaars. Vanaf 1905 exposeerde hij regelmatig bij de Vereniging Sint-Lucas. Gestel was lid van verschillende kunstenaarssociëteiten, zoals de Moderne Kunstkring en de Hollandse Kunstenaarskring.

Leo Gestel werd onder meer beïnvloed door het Hollands Luminisme en Franse bewegingen als het Fauvisme. Bovendien zijn in het werk van Gestel sporen van het futurisme en het kubisme zichtbaar. Aan het einde van zijn loopbaan keerde Leo Gestel terug naar een meer realistische stijl. Gestel wordt gerekend tot de Bergense school. Hij schilderde stillevens, paarden, landschappen en stadsgezichten. Hij wordt tot een der beste schilders van zijn generatie beschouwd.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.

Persch Art

Parklaan 15
3016 BA Rotterdam
T +31 (0)10 75 00 600

Contact

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplicht.